Jajka faszerowane śledziem - pikantne

Jajka faszerowane śledziem - pikantne

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet śledziowy

    1 sztuka
  • masło lub dobra margaryna

    2-3 łyżki
  • sok z cytryny

    1 łyżeczka
  • ostra musztarda

    1/2 łyżeczki
  • sos tabasco

    1/2 łyżeczki
  • posiekana zielenina

    1 garść
  • jaja na twardo

    5 sztuk
  • papryka ostra mielona

    do smaku
  • pieprz czarny mielony

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka obrać, przekroić wzdłuż na połowy i delikatnie usunąć żółtka. Masło utrzeć na krem, dodać przetarte przez sito żółtka, sok z cytryny, musztardę i sos, wyrobić na jednolitą masę. Do każdego jajka w miejsce żółtka włożyć zwinięty w ślimaczka kawałek fileta i przykryć porcją kremu żółtkowego.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Iwona51

22.08.2011 08:47
imprezowe danie

Margo1

20.08.2010 10:06
też kiedyś tak się bawiłam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat