Jajka faszerowane smażone

Jajka faszerowane smażone

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    4 sztuki
  • masło

    2-3 łyżki
  • śmietana

    2-3 łyżki
  • sól, pieprz

    do smaku
  • natka pietruszki

    1/2 pęczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka umyć, ugotować na twardo, schłodzić w zimnej wodzie, przekroić ostrym nożem razem ze skorupką wzdłuż na połówki. Wybrać jajka łyżeczką i drobno posiekać. Dodać 2 łyżki masła, śmietanę, drobno posiekany szczypiorek lub natkę pietruszki. Dobrze wymieszać, nałożyć w skorupki, posypać bułką tartą, przyklepać łyżką, smażyć na rozgrzanym maśle, kładąc posypaną stroną do dołu.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ewaa

01.01.2012 15:59
robiłam takie jaja faszerowane dawno temu...nawet o nich zapomnialam ....Moniu dzięki za przypomnienie :)-są pyszne !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat