Sposób przygotowania

Krok 1 / 6


Białka oddzielam od żółtek i do białek dodaję cukier. Ubijam na najwyższych obrotach na puch. Dodaję stopniowo po jednym żółtku i dalej ubijam na puszystą masę. Im dłużej ubijane jaja tym lepszy biszkopt wyjdzie. Mąkę przesiewam z kakao i mieszam. Dodaję po jednej łyżce do ubitych jaj i mieszam drewniana łyżką od spodu delikatnie.Dno formy średnica 22 cm wykładam papierem i wylewam ciasto. Wstawiam do piekarnika nagrzanego temp 160 stopni na 40 minut. Po upieczeniu ciasto wyjmuję z formy na deskę żeby odparowało.



Komentarze

  • 0
    to4-8
    Opublikowano

    Mniam

    Fantastyczny! Wygląda i na pewno smakuje rewelacyjnie :)
  • 0
    sam_5124_fit-800-600
    Opublikowano

    Maridka19

    Super ten torcik
  • 0
    original
    Opublikowano

    pajbek

    Pyszny :-)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jagoda5913

    dobry torcik
  • 0
    original
    Opublikowano

    Motorek

    Dla mnie super
  • 0
    kopia-img_3147
    Opublikowano

    odjechana

    Wygląda super :) Smakuje pewnie też!
  • 0
    fotor_1
    Opublikowano

    ania2610

    pysznie wygląda!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Malinka

    Cudowna rozkosz dla podniebienia :)
  • 0
    zdjecie
    Opublikowano

    W poszukiwaniu inspiracji

    Piękny tort :) Te wycinanki z galaretki wyglądają cudownie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Pani Domu

    świetny torcik
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agnieszka-87-25

    smaczny ten torcik z pomarańczami

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !