Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety schabowe zapiekane z kapustą włoską
Kotlety zbić tłuczkiem przez torebkę foliową. Posolić, oprószyć lekko pieprzem, pozostawić na ok. 1 godz w lodowce.
Jajko roztrzepać dokładnie widelcem wtedy lepiej oklei płaty mięsa. Kotlety panierować w jajku i tartej bułce. Smażyć z obu stron na średnim ogniu do momentu, aż złapią złoty kolor i będą miękkie.
Blachę wyłożyć foliom aluminiową, posmarować masłem klarowanym i ułożyć kotlety. Każdy kotlet posypać startym serem parmezan, nałożyć po 2 łyżki kapusty włoskiej i ponownie posypać startym serem.
Zapiekać w piekarniku ok. 10 minut. w temperaturze 175*C
Kotlety można przygotować wcześniej i zapiec przed samym podaniem.
Smacznego