Gołąbki z kaszy jaglanej

Gołąbki z kaszy jaglanej

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza jaglana

    2 szklanki
  • cebula

    1 sztuka
  • mięso (gotowane lub pieczone)

    30 dkg
  • kapusta

    1 główka
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotować kaszę, ale powinna zostać lekko niedogotowana - wziąść 1 litr wody na 2 szklanki kaszy. Cebulę obrać, drobno pokroić, podsmażyć. Dodać do kaszy cebulę i mięso. Sparzyć liście kapusty, ścinając zgrubienia u nasady liścia. Na liść nakładamy przyrządzoną kaszę i szczelnie obwijamy. Przegotować płaski, szeroki garnek, włożyć tłuszcz, ułożyć gołąbki, podlać wodą (ok. 1,5 litra) i dusić na wolnym ogniu. Podawać z sosem grzybowym lub pomidorowym.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

RenataZ-et

20.07.2011 23:46
fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat