Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Serduszka z parówek

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

parowki drobiowe
2
jajko
2
sól do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Serduszka z parówek

Parówkę rozetnij wzdłuż ,nie docinając do końca z obu stron.
Nadać jej kształt serca ( można sobie pomóc spinając wykałaczką).
Na patelni rozgrzać masło i obsmażyć serce z parówki z obu stron.
Kiedy obsmażamy już z drugiej strony wyjąć wykałaczkę,a w środek serca wlewamy jajko. Doprawić solą.Smażyć na małym ogniu aż do ścięcia się białka.
Ostrożnie wyjmujemy na talerzyk. Dekorujemy zieleniną lub ketchupem...lub wg.własnego pomysłu. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak