Por zapiekany z szynką

Por zapiekany z szynką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • por (biała część)

    40 dag
  • sól

    1/2 łyżeczki
  • chuda szynka

    10 dag
  • biały sos w proszku

    1 opakowanie
  • ser topiony

    10 dag
  • masło

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Por oczyścić i rozkrioć na pół do połowy długości. Gotować w osolonej wodzie 10 minut i osączyć. Por pokroić w równe kawałki i zawinąć w plasterki. Ułożyć w żaroodpornej formie. Ugotować sos, rozpuścic w nim ser topiony i polać nim ruloniki a z wierzchu posypać wiórkami z masła. Wstawić do gorącego piekarnika i zapiec.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Wojtek8

06.02.2011 21:38
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat