Przepis i sposób przygotowania na: Orzechowy karmelek
Białka ubić z cukrem dodać żółtka , wszystkie sypkie składniki i wlać olej. Masę rozlać na dwie blachy lub na jedną i upieczone przekroić. Ciasto piec do tzw "suchego patyczka"
Kruche:
Orzechy posiekać . Wszystkie składniki ciasta zagnieść , rozwałkować przełożyć do blachy posypać orzechami lekko wgnieść i piec w temp 180 stopni do zarumienienia ok 25 minut.
Krem:
Z mleka cukru i mąk ugotować budyń i ostudzić. Miękką margarynę utrzeć z budyniem. Krem podzielić na części 1/3 i 2/3. Większą część zmiksować z kawą.
Przełożenie:
Orzechy posiekać , podprażyć na patelni i ostudzić.
Biszkopt posmarować masą kawową przykryć kruchym orzechami do dołu posmarować go 2/3części karmelu przykryć biszkoptem posmarować jasną masą posypać orzechami i polać rozpuszczonym karmelem.