Sałatka na każdą okazję

Sałatka na każdą okazję

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sałata dębolistna, karbowana, czerwona

    4-5 liści
  • sałata lollo, karbowana, zielona

    4-5 liści
  • sałata masłowa

    4-5 liści
  • ser żółty

    10 dkg
  • pomidory

    3-4 sztuki
  • papryka żółta

    1 sztuka
  • cebula biała

    1 sztuka
  • woda

    4-5 łyżek
  • oliwa z oliwek

    4-5 łyżek
  • sos salatkowy francuski

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Główki sałat rozdzielić na liście, dokładnie je umyć i osuszyć. Porwać je w rękach i umieszczać w dużej misce. Pomidory i żółtą paprykę również umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Żółty ser i cebulę pokroić na kawałki podobnej wielkości. Do małej szklanki wlać olej lub oliwę z oliwek, wodę oraz sos sałatkowy - składniki te dobrze wymieszać. Przygotowane wcześniej warzywa wymieszać w misce, na końcu dolać sos sałatkowy i ponownie wymieszać. Sałatkę można wykorzystać np. do drugiego dania lub spożywać samą. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

mala2021

27.02.2011 11:17
smaczna

iwona332

22.09.2010 23:42
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat