Plastry kurczaka w cieście z dodatkiem kalafiora

Plastry kurczaka w cieście z dodatkiem kalafiora

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • piersi z kurczaka

    1/2 kg
  • mięsa mielonego

    20 dag
  • olej do smażenia

  • kaszy manny

    3 łyzki
  • jajek

    2 szt.
  • kalafior

    20 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Piersi z kurczaka oczyścić, umyć, osuszyć i pokroić na plastry. Każdy plaster lekko rozgnieść palcami, posypać solą i pieprzem, a następnie odstawić na godzinę do lodówki.

Kalafiora oczyścić, umyć i zetrzeć na tarce o małych oczkach. W naczyniu wymieszać starty kalafior, mięso mielone, starty żółty ser, kaszę mannę, żółtka i przyprawy. Na końcu przygotowane ciasto wymieszać z pianą ubitą z białek. w cieście zanurzać plastry kurczaka i przekładać na rozgrzany olej. Piec na złoty kolor. podawać z surówką z sezonowych warzyw.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

malaczarna23

19.09.2011 10:44
pycha

malaczarna23

19.09.2011 10:44
pycha

Karolina92

01.03.2011 19:59
ale pomysłowe! ciekawe jak smakuje :)

buksiak12

21.09.2010 10:22
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat