Kurczak z orzechami włoskimi

Kurczak z orzechami włoskimi

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kurczak

    1 szt
  • oliwa

    3 łyżki
  • sól

    1/2 łyżeczki
  • mąka wrocławska

    1 łyżka
  • przecier pomidorowy

    70 gram
  • orzechy włoskie

    1 łyżka
  • bulion

    1/4 mięsny
  • papryka ostra mielona

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kurczaka rozporcjować. Rozgrzać olej i podsmażyć na nim mięso. Cebule pokroić w kostkę, dodać do mięsa i poddusić. Posolic i przyprawić papryką. Cebulę oprószyć mąką i jeszcze raz podsmażyć. Bulion wymieszać z przecierem pomidorowym i dodac do kurczaka. Dodać posiekane orzechy włoskie. Gotować 30 minut pod przykryciem. Doprawić do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat