Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Karmelizowana czerwona cebula

5.0
(122)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula czerwona
500 gramów
oliwa
2 łyżki
miód
2 łyżki
ocet balsamiczny
2 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
1 szczypta
Sklep Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
1 szczypta
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Karmelizowana czerwona cebula

Na rozgrzanej oliwie zeszklić pokrojoną w piórka czerwoną cebulę - cały czas mieszając. Następnie dodać sól, pieprz oraz miód - przesmażyć kilka minut, po czym dodać ocet balsamiczny i smażyć kolejne 15 min, mieszając co kilka minut.

Odstawić do wystudzenia.

Podawać jako dodatek np. do mięs.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magda1976 28.01.2015 13:56
Idealna do mięska
brioszka 28.01.2015 10:04
pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak