Węgierski kociołek z węgierskim gulaszem

Węgierski kociołek z węgierskim gulaszem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • słonina 20 dag

  • pietruszka 2 szt

  • marchewka 2 szt.

  • ziemniaki 1 kg

  • kminek

  • czosnek

  • przecier pomidorowy

  • papryka mielona

  • sól

  • papryka czerwona

    3 szt
  • boczek

    200 g
  • cebula

    2 szt.
  • karkówka

    1,5 KG
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Słoninę pokroić w kostkę i wrzucić do kotła. Jak się stopi dodać posiekaną cebule pokrojony boczek. Gdy cebula będzie złota dodać mięso (wcześniej pokrojone, wymieszane z kminkiem i czosnkiem ) zamieszać łychą. Następnie pieprzymy i posypujemy zmieloną papryką (nie żałować), zalewamy wodą i gotujemy około 30-40 min. Następnie dodajemy pokrojoną pietruszkę, marchewkę dalej gotujemy mieszając od czasu do czasu. Jak jesteśmy pewni, że mięso już dochodzi, dodajemy pokrojone ziemniaki w kostkę i teraz dopiero solimy. Pod koniec gotowania ziemniaków dodajemy paprykę również pokrojoną w kostkę i przecier pomidorowy (wg uznania) przyprawę gulaszową (węgierskie złoto). Na sam koniec wsypujemy kluseczki cały czas pamiętając by nasz gulasz się nie rozgotował, bo to ma być kruchutkie a nie mamałyga. Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Barbara33

14.03.2012 13:36
rewelacja

IlonaAlbertos

02.05.2011 00:14
Musi smakować wspaniale.

Joanna108

04.12.2010 17:19
Palce lizać !!!

wedith1

10.09.2010 07:07
Mmmmmmmm!!!!!! Zjadłabym porcyjkę!!!!!!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat