Pierś z kurczaka panierowana

Pierś z kurczaka panierowana

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczka

    0,6 kg
  • mąka

    0,1 kg
  • jaja

    2 szt
  • bułka tarta

    0,2 kg
  • sól, pieprz do smaku

  • tłuszcz do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka myjemy i osuszamy, potem kroimy wzdłuż na mniejsze kawałki. Rozklapujemy młotkiem do mięsa, ale delikatnie, żeby mięso się nie rozłeciało. Nastepnie doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na osobne talerze wysypujemy mąkę i bułkę tartą i wybijamy jaja, które należy troszkę utrzepać.Rozklepany kotlet najpierw moczymy w mące, potem w jaju i na końcu w bułce tartej. Przekładamy na rozgrzaną patelnię i smażymy na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

w mojej kuchni

30.01.2014 03:34
smacznie podany obiad

IwonaDD

27.05.2013 20:21
klasyczny obiadek najlepszy :)

Bernadeta1

02.12.2012 11:29
szybki i bardzo smaczny obiadek

katarzynka455

24.10.2010 07:56
często takie robię

Malinka

23.10.2010 00:28
Szybkie mięsko na niedzielny obiadek:)

kasiurek

21.10.2010 09:07
też tak robie:)

iwona332

17.09.2010 22:55
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat