Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dynia na zimę

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

miąższ z dyni 2 kg
woda 1,5 l
ocet 500 ml
cukier 500 g
Goździki całe Prymat 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Dynia na zimę

Przygotować syrop octowy z przyprawami i na gorący włożyć pokrojoną w spore kawałki dynię ,gotować na słabym ogniu od chwili ponownego zawrzenia ok. 40 min. to znaczy do chwili ,gdy stanie się lekko szklista. Złożyć gorącą do słoików ,zakręcić ,ułożyć do góry dnem do wystudzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

asiatok 08.09.2016 23:21
ale przepięknie!
gosia561 16.11.2014 14:15
piękne przetwory
Ola1984 09.11.2014 15:31
Fajny pomysł na dynię :)
Ali 08.11.2014 18:34
Wygląda apetycznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak