Kaszanka w boczku

Kaszanka w boczku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • małych plasterków wędzonego boczku

    20
  • majeranek Prymat

  • czosnek

  • pieprz, sól

  • olej do smażenia

  • kasza

    80 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaszanki nie obieramy ze skórki. Pokroić ją w 20 plastrów. Posypać przyprawami.
Cebulę pokroić na Talarki. Podsmażyć ją z małą ilością oleju. Pod koniec dorzucić dwa pokrojone cienko ząbki czosnku. Trzymać w cieple.
Każdy plaster kaszanki owinąć boczkiem, tak by powstały ruloniki. Spiąć wykałaczkami.Smaż na oleju z każdej strony po ok 10 min aż będą rumiane.
Kaszankę podawaj z puree ziemniaczanym. Posyp cebulą czosnkiem oraz pokrojoną drobno dymką.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Anna146

05.06.2011 21:54
ciekawe

Izabela/bella81

07.05.2011 02:12
musi być pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat