Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, następnie przekładamy do miski, dodajemy przyprawę do gyrosa i dokładnie mieszamy ją z kurczakiem. Odstawiamy na 2- 3 godziny, żeby mięso nabrało smaku. Następnie mięso podsmażamy na patelni bez tłuszczu( ewentualnie dodajemy łyżeczkę oleju). Odstawiamy do przestygnięcia. Sałatę lodową kroimy na kawałki. Rzodkiewkę i ogórka kroimy w plasterki, pomidora, paprykę i cebulę w kosteczkę. Składniki łączymy ze sobą. Fetę kroimy w kostkę i dodajemy do pozostałych składników. Następnie dodajemy oliwę z oliwek, sól, pieprz, sos sałatkowy. Składniki dokładnie mieszamy i odstawiamy do schłodzenia w lodówce.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    wwwiolka

    Bardzo fajny przepis.
  • 0
    original_fit-415-310
    Opublikowano

    bhb8

    jak do grilla to robię sałatkę bez mięsa, i tak dużo mięsa jest na grillu, sałatka wówczas najlepsza z samymi warzywami i sosem, nawet wczoraj robiłam :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    smaczna propozycja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !