Szaszłyki wątróbkowo-jabłkowe Eli

Szaszłyki wątróbkowo-jabłkowe Eli

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbka drobiowa

    1.5 kg
  • cebula biała

    4 sztuki
  • patyki do szaszłyków-namoczone w wodzie

  • olej roślinny

    1/3 szklanki
  • przyprawa ziołowa do grilla Prymat

    2 czubate łyżki
  • sok z cytryny

    1 sztuka
  • jabłka

    2 duże
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wątróbkę umyć i obrać z błon i tłuszczu.Obrane i pozbawione gniazd nasiennych jabłka pokroić na kawałki.Cebulę też pokroić na kawałki.Na każdego szaszłyka brać po dwa patyki i nabijać cebulę,watróbke,jabłko i tak dalej.Na początku i końcu każdego szaszłyka powinna być cebula.Przed położeniem na grill,szaszłyki posmarować marynatą.Piec szaszłyki krócej jeżeli mają być lekko krwiste,lub dłużej jeżeli mają być dopieczone.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Izabela/bella81

13.10.2011 00:22
fajne :)

Pacia

03.08.2011 12:36
z wątróbki szaszłyków jeszcze nie jadłam-ciekawe:)

oliwkowa

13.10.2010 19:28
Super

Dorota71

25.09.2010 10:37
wyglądają cudnie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat