Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot jabłkowo-miętowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 3 sztuki
woda 1,5 litra
syrop miętowy 1/2 szklanki
miód 1/4 szklanki
galaretka cytrynowa 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot jabłkowo-miętowy

Jabłka umyć, pokroić w ćwiartki, usunąć gniazda nasienne. Ćwiartki jabłek pokroić w plasterki razem ze skórką, przełożyć do garnka. Do jabłek wlać wodę, miód i syrop miętowy. Wymieszać, zagotować. Gotować 10-15 minut, aż jabłka zmiękną. Wsypać galaretkę w proszku i dokładnie wymieszać, żeby galaretka się rozpuściła. Kompot podawać na ciepło lub po ostudzeniu. Jak ktoś woli mniej słodkie napoje, może dolać więcej wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 01.04.2014 13:30
Fajny pomysł,mój syn uwielbia takie połączenie :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak