Ruskie pierogi

Ruskie pierogi

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    3 szklanki
  • olej

    odrobina
  • jajko

    1 sztuka
  • sól

  • masło

    2 łyżki
  • ziemniaki ugotowane

    1 kg
  • ser biały

    40 dag
  • cebula biała

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z maki, jaja, wody, odrobiny soli i oleju zagnieść ciasto.
Ziemniaki i twaróg zmielić razem. Cebule obrać, drobni posiekać, zeszklić na maśle i dodać do masy na nadzienie. Doprawić solą, pieprzem i ziołami. Dokładnie wymieszać. Ciasto cienko rozwałkować, wykrawać szklanka pierogi, nadziać przygotowana masa, dokładnie sklejać. Pierogi wkładać porcjami i gotującej się i osolonej wodyi, gotować 5 minut od chwili wypłynięcia. Podawać polane roztopionym masłem bądź delikatnie na nim przysmażone.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Stenka

23.01.2013 14:49
lubię

matesko

22.01.2013 08:14
lubię

Stenka

21.01.2013 08:18
apetyczne

Marek6

17.07.2011 21:21
Dobre

PaniMISIOWA

02.01.2011 08:43
A gdzie miałabym znaleźć przepis na ruskie pierogi, jeśli nie wolno by było znanych receptur umieszczać? Poza tym tej receptury goofy9 jest pomysłodawcą, bo każdy przepis się różni w zalezności od gotującego :-) Ode mnie głosik, bo pięknie sie prezetują takie podsmażone!

goofy9

02.11.2010 19:06
pomysłodawcą?? zaczynają nudzić mnie Pani komentarze

ewelinapac

02.11.2010 08:20
nie wiedziałam że pani jest pomysłodawcą ruskich pierogów

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat