Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w panierce z ketchupem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 szt
jaja 2 szt
sól do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej rzepakowy do smażenia
ketchup 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w panierce z ketchupem

Kroki postępowania

1
Do miseczki wbijamy jajka, dodajemy ketchup, sól i pieprz - roztrzepujemy wszystko do połączenia składników.
Krok 1 - Kurczak w panierce z ketchupem foto
2
Filet myjemy, rozcinany w pół, oprószamy solą pieprzem i rozklepujemy. Przekładamy do jajka i moczymy 20 minut,
Krok 2 - Kurczak w panierce z ketchupem foto
3
Następnie filety panierujemy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor z dwóch stron na rozgrzanym oleju.
Krok 3 - Kurczak w panierce z ketchupem foto
4
Podajemy na ciepło - smacznego :)
Krok 4 - Kurczak w panierce z ketchupem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka131919 06.02.2014 09:57
fajny pomysł
Milka100 06.02.2014 09:50
z ketchupem nie robiłam, więc muszę spróbować - pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak