Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka Pina Colada
SPOSÓB WYKONANIA: Wymieszać mleczko i śmietanę. Zagotować, zmniejszyć ogień i zredukować płyn do objętości 1 szklanki. Dodać rum i odstawić. Wysmarować tłuszczem 4 miseczki do zapiekania. Wyłożyć do nich rozgniecionego ananasa. Wymieszać cukier, migdały i mąkę. Dodać białka i wymieszać na gładką masę. Rozgrzać piekarnik do 180 - 190 stopni. Rozpuszczać masło do momentu kiedy zacznie brązowieć. Dodać do masy migdałowej. Przełożyć do miseczek z ananasem. Piec przez 20 minut do zbrązowienia. Polać od razu syropem kokosowym. Odstawić na 2 godziny lub na całą noc. Przed podaniem objechać brzegi nożykiem i wyjąć ciastka. Podawać na talerzyku. Posypać kokosem.