Ciastka Pina Colada

Ciastka Pina Colada

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ananas

  • mleczko kokosowe

  • rum

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: półtorej szklanki mleczka kokosowego, pół szklanki śmietanki kokosowej - użyliśmy jogurtu kokosowego, 3 łyżki ciemnego rumu, 1/4 szklanki osączonego i rozgniecionego ananasa z puszki, 1 szklanka cukru pudru, 2/3 szklanki zmielonych migdałów, 1/3 szklanki mąki, 4 białka, 3 krople ekstraktu migdałowego, 3 krople ekstraktu waniliowego, 12 dag niesolonego masła, masło do wysmarowania miseczek do zapiekania

SPOSÓB WYKONANIA: Wymieszać mleczko i śmietanę. Zagotować, zmniejszyć ogień i zredukować płyn do objętości 1 szklanki. Dodać rum i odstawić. Wysmarować tłuszczem 4 miseczki do zapiekania. Wyłożyć do nich rozgniecionego ananasa. Wymieszać cukier, migdały i mąkę. Dodać białka i wymieszać na gładką masę. Rozgrzać piekarnik do 180 - 190 stopni. Rozpuszczać masło do momentu kiedy zacznie brązowieć. Dodać do masy migdałowej. Przełożyć do miseczek z ananasem. Piec przez 20 minut do zbrązowienia. Polać od razu syropem kokosowym. Odstawić na 2 godziny lub na całą noc. Przed podaniem objechać brzegi nożykiem i wyjąć ciastka. Podawać na talerzyku. Posypać kokosem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

iknkirke

23.08.2011 15:00
super

polly66

16.07.2011 21:42
wspaniałe

Jolanta40

15.05.2011 10:39
wyśmienite

Karolina92

18.10.2010 20:48
juz sama nazwa zacheca, a przepis bombowy!

mundek1011

02.10.2010 21:11
pysznie wygladaja

Smakosz6

24.09.2010 14:54
mniam!

Joanna117

21.09.2010 17:44
Mniam, a mam kokilki, to sobie zrobię

dasada1

26.08.2010 23:41
chetnie bym zjadła takie ciastka

noculos

25.08.2010 00:43
super ptrzepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat