Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

TATAR śledziowy

5.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko
3 sztuki
koncentrat pomidorowy
1 i 1/2 łyżki
ogórek kiszony
1 sztuka
cukier
1 łyżeczka
musztarda
1 łyżeczka
Sklep Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
do smaku
Sklep Prymat
natka pietruszki
wg uznania
olej
2 łyżki
cebula
2 sztuki
Szczypiorek cienki
wg uznania
matijasy
50 dag

Przepis i sposób przygotowania na: TATAR śledziowy

Matiasy moczymy około godziny. Odsączamy. Jajka gotujemy na twardo. Cebule drobniutko kroimy i posypujemy cukrem - odstawiamy na 15 minut.
Natkę i szczypiorek drobno siekamy. Ogórek drobno kroimy i obieramy ze skórki. Ryby i jajka drobno kroimy. Łączymy wszystko i dodajemy musztardę i koncentrat.
Dodajemy stopniowo olej aż tatar będzie kleisty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara55 09.05.2011 16:03
z tatarami trzeba ostrożnie
kielcok1 24.04.2011 15:18
poważna nazwa
małgorzata114 15.03.2011 16:09
wyglada niezle

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak