Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Babka w polewie czekoladowej

5.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka tortowa
1 i 1/2 szkl
mąka ziemniaczana
0,5 szkl
proszek do pieczenia
1,5 łyżeczki
jajko
6 szt
cukier
1 szkl
margaryna
1 kostka
cukier wanilinowy
1 opak
olej
6 łyżek
ocet
1 łyżka
olejek cytrynowy
polewa czekoladowa
wiórki kokosowe

Przepis i sposób przygotowania na: Babka w polewie czekoladowej

Żółtka ucieramy z cukrem na puszystą masę, ucierając, stopniowo dodajemy margarynę.
Dodajemy obie mąki, proszek, olej, ocet, olejek, cukier waniliowy i dokładnie mieszamy.
Z białek ubijamy pianę na sztywno, dodajemy do ciasta i delikatnie mieszamy.
Ciasto przelewamy do formy i pieczemy godzinę w temp. 180 stopni.
Po upieczeniu i wystygnięciu, polewamy polewą czekoladową i posypujemy wiórkami kokosowymi

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Romanowka 17.01.2014 18:32
Piękna baba!
Adamorek 17.01.2014 18:24
niezła z niej babka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak