Indyjska bhurta z bakłażanem

Indyjska bhurta z bakłażanem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 5 pomidorow

  • ćwierć puszki zielonego groszku

  • cebula

  • 2 łyżki masła

  • sól, pieprz

  • bakłażan

    1 kg
  • jogurt naturalny

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bakłażan umyć, upiec lub ugotować całości.
Obrać, miąższ rozgnieść widelcem.
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, usunąć nasiona.
Cebulę obrać i posiekać.
W wysokiej patelni rozgrzać masło, zrumienić na nim cebulę.
Dodać pomidory i rozgniecione bakłażany.
Wymieszać, doprawić solą, pieprzem.
Smażyć na małym ogniu, aż masa zgęstnieje.
Odstawić z ognia, ostudzić.
Na końcu dodać groszek konserwowy.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat