Przepis i sposób przygotowania na: Finger food- kruche słone ciasteczka z różnymi nadzieniami
Kroki postępowania
Następnie ciasto rozwałkować (jak za bardzo się klei to podsypać mąką). Wyciąć szklanką kółka, kółka wsadzać do foremki na muffinki i ugniatać dnem od kieliszka. Nakłuć widelcem.
NADZIENIE AWOKADO:
Awokado obrać, wyciągnąć pestkę zmiksować z ząbkami czosnku, śmietaną 30 procentową, doprawić solą i pieprzem.
NADZIENIE POMIDOROWE:
Przecier pomidorowy własnej produkcji z bazylią (jeśli nie macie przecieru z bazylią po prostu można dodać parę listków świeżej bazylii) zmiksować z białym serem odciśniętym z nadmiaru wody, oliwkami i szczypiorkiem. Na koniec dodać masło i jeszcze raz zmiksować doprawiając solą i pieprzem.
NADZIENIE Z CIECIERZYCY:
Ciecierzyca powinna namaczać się w wodzie co najmniej 12 godzin. Następnie gotować ją około 40 minut w delikatnie posolonej wodzie. Odcedzić i poczekać aż ostygnie. Sezam uprażyć na suchej patelni. Zmiksować ciecierzycę z natką pietruszki, olejem sezamowym, uprażonym sezamem, na koniec dodać śmietanę i doprawić do smaku solą i pieprzem, jeszcze raz zmiksować.