nalewka z pigwy

nalewka z pigwy

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • na 1,5 litra

  • cukier

    1,5 kg
  • spirytus 96 %

    1,2 litra
  • wódka

    ok 1/2 (45%)
  • pigwa

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

dojrzałe pigwy zebrane w październiku, wypestkować, posiekać. zasypać cukrem, odstawić na 10 dni syrop zalać, zmieszać ze spirytusem w proporcji 1:1, odstawić na 8-10 tygodni przefiltrować zlać do butelek owoce zalać wódką przefiltrować zlać po 3-4 tyg

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

kuklik

15.03.2011 08:44
ciekawa i piękny kolor

izapozdro

30.12.2010 19:09
pycha :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat