Ziemniaki faszerowane grzybami suszonymi

Ziemniaki faszerowane grzybami suszonymi

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    8 szt
  • bryndza

    100 g
  • cebula biała

    1 szt
  • masło

    1 łyzka
  • mąka

    1 łyżeczka
  • śmietana

    0,5 szklanki
  • sól, pieprz

  • koperek

  • grzyby suszone

    100 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Ziemniaki ugotować w mundurkach, obrać, wydrążyć środek i ułożyć na blasze.
2. Farsz: namoczone, ugotowane i posiekane grzyby mieszamy razem z posiekaną i przyrumienioną na maśle cebulą, dodajemy rozgniecione środki ziemniaków i bryndzę; solimy.
3. Farsz nakładamy do ziemniaków i wkładamy do gorącego piekarnika.
4. Pieczemy 30 min., polewamy śmietaną z rozmąconą mąką i zapiekamy jeszcze 10 min.
Podajemy z kefirem i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

cukiereczek

14.05.2011 19:04
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat