Ślimaczki zawijaczki

Ślimaczki zawijaczki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • gotowana szynka

    4 platerki
  • żółty ser

    4 plasterki
  • tłuszcz do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na plasterkach szynki ułożyć plasterki żółtego sera, zwinąć w rulon i pokroić na 3 części. Każdą część spiąć wykałaczką. Smażyć na głębokim tłuszczu przez 5 minut. Wyjąć i odsączyć z tłuszczu na papierowym ręczniku. Takie ślimaczki można też piec na grillu lub w rozgrzanym piekarniku (180-200 stopni).

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

jeta72

02.06.2011 11:04
świetne;0

bogumiła3

20.09.2010 16:48
super

Kate131

29.07.2010 09:06
nazwa ciekawa, przepis też!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat