Kompot z jagód

Kompot z jagód

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jagody

  • cukier

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jagody przebrać z liści itp. Do małych słoików wsypywać tyle jagód zeby siegały pod szyjkę oraz cukier (na słoik od dżemu daje 2 łyzki, na taki mały od ketchupu 1 łyżkę). Wlewamy tyle wody żeby siegała do szyjki i zakrecamy szczelnie. Słoiki owijamy starymi gazetami żeby się nie obijały, wkładamy do garnka i zalewamy woda do 3/4 ich wysokości. Pasteryzujemy 15-20 minut (od chwili zagotowania). W ten sam sposób można też robic z innych owoców.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IZABELA29

11.04.2013 09:32
uwielbiam ale mam tylko wtedy gdy ktoś mi takie smakołyki podaruje

manaika

04.03.2012 13:24
dobrze działa na wzrok:)

jeanette_v

19.02.2012 11:25
Idealny na przeziębienie,...

jeanette_v

19.02.2012 11:25
Idealny na przeziębienie,...

Mariposas

17.01.2012 20:50
super

IKrakowianka

18.04.2011 21:18
pyszny kompot

anemon

11.04.2011 08:28
Kompotu z jagód jeszcze nie robiłam, zawsze tylko konfitury i zamrażam. Muszę spróbować, bo lubimy kompoty.

SmacznaPyza

27.03.2011 19:27
bardzo lubię a zimą jak znalazł!

izapozdro

08.03.2011 13:41
też robię co roku obowiązkowo samo zdrowie

misia53

19.10.2010 09:31
Jagody w zimie jeszcze lepiej smakują.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat