Sushi z ogórka

Sushi z ogórka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki świeże

    25 szt
  • szynka

    4 plasterki
  • pestki słonecznika

    50 g
  • sezam prażony

    1 łyżka
  • twarożek

    200 g
  • szczypiorek

    1 pęczek
  • sól, pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Ogórki kroimy na 4 cm odcinki i wydrążamy cały miąższ. Szynkę kroimy w drobną kosteczkę, mieszamy z twarożkiem, dodajemy pestki ze słonecznika, drobno posiekany szczypiorek, solimy i doprawiamy pieprzem. Powstałym farszem nadziewamy wcześniej wydrążone ogórki. Dekorujemy kulkami powstałymi z wydrążenia ogórka. sezam prażymy na suchej patelni, a po wystudzeniu posypujemy ogórkowe sushi.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Kate131

04.02.2012 09:06
fajny pomysł

gucio

06.09.2010 14:21
super akurat sezon ogórkowy w pełni na pewno wypróbuje

edyta51

03.09.2010 18:30
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat