Kapustka z pieczarkami

Kapustka z pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • młodej kapusty

    1 średnia główka
  • dużych pieczarek

    8 sztuk
  • mięsa wieprzowego

    30 dag
  • masła

    1 łyżka
  • mąki

    1 łyżka
  • sól, pieprz

    do smaku
  • cebulka

    1 mała
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę poszatkować, wypłukać i wstawić do gotowania. Po 10 minutach wodę odlać i zalać świeżą. Dodać mięso i posolić. Pieczarki umyć i pokroić w grube plasterki. Wrzucić na patelnię i podsmażyć na maśle razem z drobno pokrojoną cebulą. Pieczarki oprószyć mąką. Wymieszać i dodać do kapusty. Całość gotować ok 30 min. Przed końcem gotowania wyjąć mięso i pokroić na drobne kawałki. Dodać do kapusty i doprawić solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

tomek18

26.01.2012 08:21
super

maryśka

20.10.2011 22:48
fajny pomysł

kasiurek

01.03.2011 19:19
super przepis uwielbiam kapuste pod kazda postacia, mniam!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat