pianka jabłkowa

pianka jabłkowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    5 szt.
  • jajka

    3 szt.
  • koniak

    3 łyżki
  • cukier

    5 dkg
  • cukier waniliowy

    1 op.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka pieczemy w piekarniku,a gdy ostygną zdejmujemy z nich skórkę. Miksujemy z żółtkami,cukrem, cukrem waniliowym i koniakiem. Białka ubijamy na sztywna masę i dodajemy do jabłek. Podajemy z biszkoptami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Beata73

20.10.2013 12:45
bardzo smaczna

Beata73

11.07.2013 09:04
wspaniała,polecam

Łucja1

13.12.2010 19:48
super!

mamusia1

23.09.2010 19:16
pracochłonny ale bardzo dobry!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat