Wieprzowe zraziki

Wieprzowe zraziki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    1 kg
  • mąka pszenna

    10 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Schab umyć i osuszyć, następnie pokroić w plastry i zbić je delikatnie tłuczkiem kuchennym. Obsypać solą i pieprzem, odstawić na 30 minut. Tłuszcz rozgrzać na patelni i smażyć na nim zrazy obtaczane w mace. Po usmażeniu przełożyć je do garnka z niewielką ilością gorącej wody i gotować przez około 20- 30 minut, w miarę potrzeby dolewając wodę. Sos jaki powstanie z gotowania należy doprawić do smaku solą, pieprzem, kminkiem i majerankiem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IKrakowianka

30.07.2012 15:47
pycha obiad

Katarzyna/kate1980

26.04.2012 21:39
pyszniutkie

jasiek

27.05.2011 13:25
miodzio

szajba2

30.04.2011 19:23
podoba mi się

Barbara55

03.04.2011 16:53
coś konkretnego na obiad

Tika4444

23.03.2011 07:25
wyglądaja smakowicie

Tika4444

23.03.2011 07:24
wyglądają smakowicie

kielcok1

06.03.2011 15:58
fajne i konkretne

pioge7

19.02.2011 11:49
super

jasiek

26.01.2011 15:53
brzmi dobrze

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat