Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

ciasto żydowskie

5.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka
2 szklanka
cukier
1 szklanka
mleko
1 szklanka
jajko
1
kakao
2 łyżka
cynamon
2 łyżeczka
Sklep Prymat
Soda oczyszczona Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
proszek do pieczenia
1 łyżeczka
olej
0,5 szklanka
dżem
2 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto żydowskie

mąkę, cukier, mleko, jajko, kakao, cynamon, sodę i proszek do pieczenia zmiksować w jednolitą masę. Następnie dodać dżem i olej. To wszystko miksować, aż powstanie masa. Wylać na natłuszczoną blachę i piec przez 40 min. w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alinka45 26.06.2012 23:37
super
Anna169Hosz 22.10.2010 20:36
Ciekawe jak to będzie smakować?
agata1722
agata1722 27.07.2010 12:52
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak