Fileta z kurcaka pokroić w średniej wielkości kostkę, dodać przyprawę kebab-gyros, wymieszać i odstawić na godzinę do lodówki, następnie usmażyć . pieczarki pokroić w plastry podsmażyć na patelni, dodać pokrojoną cebulę , czosnek i łyżeczkę oregano, na konie posolić i popieprzyć do smaku. Paprykę pokroić w kostkę, ser zetrzeć na tarce. Przygotować ciasto: wsypać make cukier, sól, zrobić wgłębienie w które dać drożdże, olej, ciepłą wodę, zamieszać we wgłębieniu i poczekać aż zacznie rosnąć. Następnie zagnieść ciasto i odstawić do wyrośnięcia. Gdy podwoi objętość wyłożyć naprostokątną blachę wcześniej posmarowaną olejem, rozciągnąć tak agy po bokach był \"kołnierz\" i nasmarować olejem i posypać oregano. wyłożyć na ciasto pieczarki z cebulą, na to kurczaka, paprykę, obsypać serem i wstawić do piekarnika. Piec ok 35 minut w temperaturze 200 stopni. Kurczaka można zastąpić wędliną.