Sałatka pieczarkowo - orzechowa

Sałatka pieczarkowo - orzechowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pory

    2 sztuki
  • pieczarki

    50 dag
  • sok z cytryny

    2 łyżki
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • majonez

    1 słoiczek
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • orzechy włoskie

    1/2 rozdrobnione
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki umyte , obsuszone reczniczkiem , kroimy na cieniutkie plasterki i szybko skrapiamy sokiem z cytryny , nastepnie na sitku pieczarki przelewamy wrzaca woda i odsaczamy . Pory , biale czesci kroimy w pol piorka .Wszystkie skladniki mieszamy z majonezem i doprawiamy sola i pieprzem .

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Rybciia

12.10.2013 01:30
smaczna :-)

madzialena19

01.05.2012 16:43
Bardzo lubię sałatki z pieczarkami.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat