Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cielęcina w sosie

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cielęcina 50 dag
śmietana 18 proc 1/2 szklanki
cytryna
mąka 1 łyżeczka
mleko 2 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
olej
masło
sól

Przepis i sposób przygotowania na: cielęcina w sosie

Mięso dzielimy na mniejsze porcje, lekko solimy i kropimy sokiem z cytryny. Na rozgrzanym tłuszczu(olej + masło) smażymy kawałki mięsa z obu stron, wrzucamy posiekana cebulę, zasmażamy razem mieszając, podlewamy łyżką wody i dusimy pod przykryciem. Gdy woda wyparuje uzupełniamy. Mąkę rozprowadzamy w mleku i łączymy ze śmietaną, dodajemy paprykę, wlewamy do mięsa i trzymamy na ogniu przez 5 minut. Sos doprawiamy solą i sokiem z cytryny. Taką cielęcinkę podajemy z ziemniakami lub z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

trufelek 02.04.2013 16:03
Pysznie :)
Rafał3 02.04.2013 15:33
świetne polecam serdecznie
Paolcia 02.04.2013 15:06
mniammm pyszne musi być :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak