Żołądki drobiowe z papryką

Żołądki drobiowe z papryką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kg żołądków z kurczaka

    1
  • cebula

    1
  • strąka papryki żółtej i czerwonej

    po 1/2
  • łyżeczki mąki kukurydzianej

    2
  • pęczka cienkiego szczypiorku

    1/2
  • łyżki masła

    2
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żołądki oczyścić, wypłukać. Zalać zimną wodą, zagotować i odlać. Zalać ponownie, tym razem gorącą czystą wodą do m/w 3/4 wysokości mięsa. Dodać 2 liście laurowe i gotować na małym ogniu ok. 1 godziny aż będą miękkie, można pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę i papryki oczyścić, pokroić w kostkę. W rondlu roztopić masło, zeszklić cebulę a gdy się zezłoci dodać papryki i lekko podsmażyć. Warzywa przełożyć do żołądków. Doprawić solą, pieprzem, papryką, dusić 5 min.. Oprószyć mąką kukurydzianą, zagotować mieszając. Podawać posypane obficie posiekanym szczypiorkiem, z dodatkiem ziemniaków z wody albo pieczywem...

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

bogumiła3

15.09.2010 19:43
super

kakiaa

28.07.2010 19:45
Często pogardzane, ale zawsze smaczne:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat