Cynaderki wieprzowe lub cielęce

Cynaderki wieprzowe lub cielęce

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • nerek wieprzowych lub cielęcych (dużo lepsze)

  • po 1 marchewce i pietruszce

    1/1
  • kawałek selera

  • biała część pora

  • ząbki czosnku

    2 duże
  • mąka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Nerki rozkroić, oczyścić i włożyc na kilkanaście godzin do zimnej wody. W tym czasie wode często zmieniać. Następnie odgotować przez ok.10 min, wodę odlać. Do garnka włożyć warzywa,kostkę rosołową, pieprz ziarn., liść laurowy i ziele ang., i czosnek, zagotować. Włożyć nerki i gotować do miękkości. Nerki wyjąć i pokroić w kostkę, wywar przecedzić. Zrobić rumianą zasmażkę z 2 łyżek mąki i tłuszczu ( ja wolę smalec). Podlać wywarem, mieszać dokładnie, tak by powstał sos. Doprawić wym. przyprawami wg gustu. Podawać z kaszą gryczaną i ogórkiem kwaszonym. Można też podać z ziemniaczkami lub grubym makaronem! SMACZNEGO!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gusia1000

05.07.2015 18:04
Niestety nie jadam tego, ale ten kto lubi, to pewnie mu to smakuje.

Henryka2

21.10.2011 15:28
Może zdjęcie nie specjalnie zachęca do spróbowania, ale jesli sie dobrze wymoczy, nereczki są super! pozdrawiam!

Katarzyna74

21.10.2011 14:48
trochę nie dla mnie, ale mąż byłby zadowolony z takiego dania

caroline1983

15.03.2011 11:06
To prawda że kasza i ogórek to najbardziej pasują do tego dania

buksiak12

31.08.2010 14:48
fajny przepis

buksiak12

31.08.2010 14:48
fajny przepis

Dorota71

31.08.2010 14:09
super

Dorota71

31.08.2010 14:09
super

Dorota71

31.08.2010 14:08
super

Emilia22

31.08.2010 13:00
ciekawe jak smakuje

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat