Piersi kurczaka w chińskim stylu

Piersi kurczaka w chińskim stylu

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • piersi kurczaka

  • papryka

  • seler naciowy

  • orzeszki piniowe

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: 3 - 4 piersi kurczaka, sok z limonki, 1 łyżeczka soli, pól łyżeczki pieprzu, pół łyżeczki zmielonego ziela angielskiego, 1 łyżka sosu sojowego, 1 łyżka oleju, pół szklanki wody, pół słodkiej papryki, 1 posiekana łodyga selera naciowego, pół posiekanej cebuli, pół szklanki pokruszonych orzeszków piniowych - użyliśmy orzechów nerkowca.

SPOSÓB WYKONANIA: Piersi kurczaka natrzeć sokiem z limonki. Pokroić na półcentymetrowe paseczki o długości ok. 5 - 7 cm. Przyprawić solą, pieprzem, zielem i sosem sojowym. Rozgrzać olej. Obsmażyć kurczaka. Podlać wodą i dusić aż będzie miękki. Dodać paprykę, seler, cebulę i orzeszki. Smażyć aż cebula będzie miękka. Podawać z ryżem lub pieczywem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat