Carne Achorizada

Carne Achorizada

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tortille

  • mielona wołowina

  • papryka czerwona

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: 45 dag mielonej wołowiny, pół łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki pieprzu, 1 łyżka octu winnego, 2 łyżki oleju, pół łyżeczki achiote - użyliśmy słodkiej papryki, 3 posiekane ząbki czosnku, 1 mała posiekana cebula, 1 mała posiekana czerwona papryka, 1 łyżka posiekanej kolendry.

SPOSÓB WYKONANIA: Mięso wymieszać z solą, pieprzem i octem. Na rozgrzanym tłuszczu smażyć wołowinę na złoty kolor. Dodać achiote, czosnek, cebulę, paprykę i kolendrę. Smażyć 5 minut lub do momentu odparowania płynów. Podawać z tortillami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

stokrotka

14.05.2011 11:32
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat