Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernik teściowej

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szkl
cukier 1 szkl
mleko 1 szkl
olej 0,5 szkl
jajko 3 szt
kakao 2 łyżki
cynamon 1 łyżeczka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
powidła śliwkowe 0,5 słoika
orzechy laskowe 1 garść
orzechy włoskie 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Piernik teściowej

Zmiksować jajka z cukrem. Dodać mleko i olej a następnie przesianą mąkę. Po dokładnym ubiciu dodać resztę składników czyli cynamon, sodę, proszek do pieczenia i kakao. Na sam koniec dodajemy powidła i według uznania drobno posiekane orzechy. Pieczemy 45 min w temp ok. 170 stopni.

Od dawna żadne moje ciasto nie widziało rodzynek ale jak ktoś lubi może dodać;)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 06.02.2013 13:51
ostatnio robiłam, fajny bo szybko się robi i wspaniale smakuje
ElizaT 31.01.2013 13:49
Polecam!!!
fotoviderek 31.01.2013 09:37
Piernik pycha :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak