Przepis i sposób przygotowania na: MUFFINKI NADZIEWANE CZEKOLADĄ
Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia i sodą.Jajko wymieszaj z cukrem i cukrem waniliowym, olejem i maślanką. Dodaj do mąki i dokładnie wymieszaj. Foremki wysmaruj tłuszczem i wsyp mąką(papierowych nie trzeba). Napełnij je ciastem do jednej trzeciej wysokości,wyłóż łyżeczkę kremu czekoladowego i uzupełnij ciastem do 2/3. Piecz w 180 stopniach około 20 minut. Zostaw do wystygnięcia w foremkach, potem muffinki wyjmij. Roztopioną czekoladą zrób na muffinach esy floresy, wyciskając ją przez papierowy rożek. Muffinki można też polać lukrem (użyj 1/2 szklanki cukru pudru z łyżką soku z cytryny i 2 łyżkami gorącej wody.