Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szynka bez tłuszczu

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 50 dag
sól
pieprz
woda

Przepis i sposób przygotowania na: szynka bez tłuszczu

Kroki postępowania

1
Szynkę kroimy na plastry i przyprawiamy czosnkiem, solą, pieprzem, papryką i natką. Wkładamy na 1-2 godziny do lodówki.
Krok 1 - szynka bez tłuszczu foto
2
Kładziemy na suchą teflonową patelnię i podsmażamy na odrobinie wody. Wodę często dolewamy by się nam mięso nie spaliło. Gdy się już zarumieni dolewamy tyle wody by przykryła mięso. Przykrywamy i dusimy do miękkości.
Krok 2 - szynka bez tłuszczu foto
3
Takie mięsko jest małokaloryczne :)
Krok 3 - szynka bez tłuszczu foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 11.01.2013 21:45
można dodać parę kropli parafinki
misia53 11.01.2013 21:43
Iza, plus od Dukana!
Izabela/bella81 11.01.2013 19:20
Są różne choroby i nie każdy może używać tłuszczu. A gotowane może się szybko znudzić. Zapewniam Panią, że tak przyrządzona szynka nie jest sucha i lepiej mi smakuje niż np.pieczona w rękawie w piekarniku.
Henryka2 11.01.2013 17:31
Nie wygląda to apetycznie.Masz jakąś idee fix na punkcie tłuszczu.Tłuszcz odpowiednio użyty jest niezbędny dla organizmu, a sucha z natury szynka wymoczona w wodzie smaczna na pewno nie będzie.Lepiej już ją po prostu ugotować.
Adamorek 11.01.2013 16:55
smaczna
Marta1986 11.01.2013 16:25
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak