Pikle w musztardzie

Pikle w musztardzie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórek

    2 kg
  • woda

    4 szklanki
  • ocet

    1 szklanka
  • cukier

    30 dag
  • sól

    2 łyżka
  • musztarda delikatesowa

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórki umyć, obrać, wyjąć gniazda nasienne,pokroić na słupki, włożyć do wyparzonych słoików, zalać gorącą zalewą pasteryzować 8-10 minut

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

artur7

08.01.2014 16:04
robie takie mniam

gusia1000

01.02.2013 00:07
robię tak.

barbara11561

18.01.2013 14:27
też dawno nie robiłam

Mati13

02.11.2012 19:53
Moje ulubione, w musztardzie są najlepsze

Mati13

02.11.2012 19:53
Moje ulubione, w musztardzie są najlepsze

Stenka

20.09.2012 07:42
smaczne

Izabela/bella81

10.08.2012 10:19
robiłam wczoraj :)

IZABELA29

22.05.2012 08:32
u mnie tez już ich nikt nie chce jesć ....

ben-ka

12.03.2012 08:49
bardzo często je robiłam do momentu aż się nam przejadły:) a sa takie pyszne !

Ania67

04.12.2011 22:59
extra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat