Tort śmietanowo- brzoskwiniowy

Tort śmietanowo- brzoskwiniowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Biszkopt

  • 6 jaj

  • 0,5 szklanki mąki zimniaczanej

  • 1 szklanka maki pszennej

  • 1 szklanka cukru

  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia,

  • Krem:

  • 1 litr 30% śmietany

  • 4 cukry waniliowe

  • 3 paczki ,,śmietan-fix\"

  • 1 puszka brzoskwiń

  • sok z jednej cytryny

  • wiórki kokosowe

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Biszkopt:
Ubić pianę, dodać cukier i po jednym żółtku, cukier waniliowy, mąki zmieszane z proszkiem do pieczenia. Piec 30 minut.
Krem:
Śmietanę ubić z cukrem waniliowym i śmietan- fixem. 3/4 brzoskwiń z puszki drobno pokroić, odlać 3/4 szklanki soku, połączyć z sokiem z cytryny i kieliszkiem alkoholu( niekoniecznie). Biszkopt przekroić na 3 części. Pierwszy krążek nasączyć, posmarować 1/3 ubitej śmietany i przykryć drugim krążkiem, nasączyć i posmarowac śmietaną, wyłożyć pokrojone brzoskwinie i przykryć śmietaną. Nałożyc na to trzeci krążek. Tort obłożyć śmietaną i udekorować.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Anonimowy

07.04.2013 08:24
Wszystko Ok, ale proponuję zamienić składniki, gdyż pod nazwą biszkopt są składniki na krem i odwrotnie.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat