Racuchy

Racuchy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    4 szk
  • drożdże świeże

    50 g
  • jajka

    3 szt
  • mleko

    3 szk
  • sól

    2 szczypty
  • ocet

    1 łyżka
  • cukier

    1 łyżka
  • oliwa

    do smażenia
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Drożdże rozrobić z odrobiną mleka. Dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać.
Odstawić do wyrośnięcia.
Na patelni rozgrzać oliwę. Kłaść na patelnię łyżką niewielkie placuszku i smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać z truskawkami ze słoika lub dowolnymi owocami ( mogą być z kompotu lekko zmiksowane ).

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ajres

09.05.2012 22:46
swietne

Fiffi

01.03.2012 00:08
chyba dużo ich wychodzi z tego przepisu

ela16

05.10.2011 09:46
super

aacaac

09.08.2011 15:47
extra

gosia561

02.03.2011 00:35
nie daje octu

wolochski

22.01.2011 17:37
super

msmariusz

28.10.2010 21:45
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat