Przepis i sposób przygotowania na: Warzywna sałatka z grillowaną piersią indyka w marynacie
grubsze paski.
2.Do miski dodać miód, oliwę z oliwek, wodę, sok z cytryny,
przeciśnięty czosnek, sól i pieprz. Włożyć paski z indyka i wymoczyć
je w marynacie. Odstawić na 20 minut.
3. Piersi usmażyć na patelni grillowej.Ostudzić i pokroić w kostkę.
4. Paprykę oczyścić, umyć i pokroić w kostkę. Ogórki również
pokroić w kostkę. Kuskus przygotować według przepisu podanego na
opakowaniu. Do zimnego kuskusu dodać odsączoną z zalewy kukurydzę,
oliwki, paprykę, ogórki, natkę pietruszki, koperkiem oraz grillowaną
pierś z indyka.
5. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać z majonezem. Wstawić do
lodówki na 1 godz.