dynia z mięsem

dynia z mięsem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dynia

    1 kg
  • mięso mielone wieprzowe

    30 dkg
  • cebula biała

  • olej

    2 łyżki
  • Pomidory krojone z puszki

  • śmietana

    1/2 szklanki
  • parmezan starty

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

dynie obrać,pokroić w kostkę,wrzucić do wrzącej wody i gotować 5 min.odsączyć.na oleju podsmażyć posiekaną cebulę,dodać mielone mięso i chwile smażyć.włożyć pomidory z puszki,wlać śmietanę,doprawić solą i pieprzem,dusić,aż sos mięsny zgęstnieje.w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym margaryną ułożyć dynię,polać sosem mięsnym,posypać suto żółtym serem i zapiekać 30 min w tem. 170-180*c.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

iwona332

25.08.2011 12:09
super

Adamorek

12.08.2011 14:38
ciekawe danie

anja3107

10.05.2011 13:51
super

annamariakowalczyk3

31.07.2010 13:55
pyszności....

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat